Norway Seafoods utvider til 23 kjøpestasjoner og åpner kjøpestasjon i Forsøl

(..)

(Hammerfest, 23. januar, 2014): Norway Seafoods tar over driften av fiskebruket i Forsøl i Hammerfest kommune, og starter kjøpestasjon for villfanget fisk. Selskapet har med dette 23 kjøpestasjoner i sitt nettverk i Nord-Norge. Norway Seafoods ble for en tid tilbake kjent med at Forsøl AS ønsket å selge anlegget i Forsøl. Etter at Norway Seafoods fant at muligheten i Forsøl var interessant, ble det forhandlet frem avtaler som medfører at Norway Seafoods tar over driften av anlegget.- Vi er glade for å kunne satse på Forsøl som en kjøpestasjon for villfanget fisk. Vi styrker vårt nettverk av kjøpestasjoner langs kysten i Nord-Norge og Forsøl er en strategisk godt beliggende lokasjon. Den lokale fiskeflåten er sikret et fullverdig tilbud, og vi tror også at andre båter vil se på Forsøl som en interessant mulighet. Vår ambisjon er å få nordmenn til å spise mer torsk, og da er vi avhengig av å ha et godt nettverk hvor vi kan kjøpe kvalitetsfisk fra både små og store fartøy, sier Thomas Farstad, konsernsjef i Norway Seafoods.
 
Norway Seafoods vil med dette ha 23 kjøpestasjoner langs kysten i Nord-Norge, enten i egen regi eller i nært partnerskap med andre. Kjøpestasjonene er den viktigste arenaen i samarbeidet mellom industrien og fiskerne.
 
- Vi har som mål å starte driften i Forsøl i midten av februar. Vi vil nå gjøre de nødvendige endringer ved anlegget slik at vi fysisk er i stand til å kjøpe kvalitetsfisk og ta vare på denne. Vi vil implementere våre systemer og rutiner, og sikre at de nødvendige godkjennelser er på plass. Kjøpestasjonen vil driftes i tett tilknytning til anlegget i Rypefjord i Hammerfest, sier Per Gunnar Hansen, produksjonsdirektør i Norway Seafoods. Norway Seafoods AS vil leie anlegget av Aker Seafoods Finnmark, et datterselskap av Havfisk ASA. Leieavtalen er langsiktig og bygger på tilsvarende avtaler som Norway Seafoods AS har for andre anlegg som er eiet av datterselskaper av Havfisk ASA. Kjøpesum og leiesum i avtalene er på markedsmessige vilkår.
 
 
For mer informasjon, vennligst kontakt: Thomas Farstad, konsernsjef, tel: +47 76 06 20 00 Per Gunnar Hansen, produksjonsdirektør, tel +47 976 83319

© Norway Seafoods | Buøyveien 7, 8340 Stamsund | Phone: +47 76 06 20 00 | Fax: +47 76 05 21 60 | norway@norwayseafoods.com

Powered by Zetta